in ,

Kruvaziyer Turizminin Özellikleri ve Dünyadaki Başlıca Kruvaziyer İşletmecileri

Kruvaziyer turizminin belirgin özellikleri aşağıdaki gibidir:

1-Gezi süresi yolcu açısından bellidir. (5,7,10,15 ve 30 gün)

2-Yolcu bindiği yere geri getirilmektedir. Yani binme ve inme limanları aynıdır.

3-Gezi sırasında uğrak yerleri ve uğrak zamanları tarifeye dayandırılmıştır.

4-Uğrak yerleri turizm merkezleri(kumsal, güneş, tarih, doğa, alışveriş vb.) arasından seçilmektedir.

5-Hizmet ulaştırmadan çok gezi niteliğindedir.

6-Kruvaziyer turizmi fiyat/satın alınan değer içinde barınma, yemekler, eğlence, hizmet ve diğer lüks seçenekler fiyata dahildir.

7-Kruvaziyer gemilerinde sağlık, aile, spor, eğlence, doğa, kültür, yaz turizmi gibi her yaşta ve  zevkte yolcuya hitap eden turizm seçenekleri bulunur.

8-Günümüzün kruvaziyer gemileri gerek ana makine gerekse pervane sistemlerinde; atıkların değerlendirilmesinde ve haberleşmede en son teknolojik yenilikleri kullandıklarından diğer turizm tesislerine göre çevreye daha duyarlı, daha güvenli ve daha kullanışlı olarak öne çıkmaktadır.

9-Kruvaziyer sanayisi eğitime ve gezi acentelerine yaptığı yatırım sonucunda, tüketicilere kendi kişisel tarzlarına, zevklerine ve bütçelerine uygun seçimi yapmalarını sağlayacak profesyonel destek sunar.

10-Yolcular gezi ücretinden ayrı olarak gemide çeşitli faaliyetlerde ve gemide satışı yapılan ekstra tur kalemlerinde harcama yapmaktadır.

Dünyadaki Başlıca Kruvaziyer İşletmecileri:

Dünyadaki Başlıca Kruvaziyer İşletmecileri

A’rosa, NCL America, AIDA Cruises, American Cruise Lines, American Caribbean Line, Ånedin Line
Anek Lines, Bora Bora Cruises, Birka Line, Carnival Cruise Lines*, Celebrity Cruises, Clipper Cruise Line, Costa Cruises, Cruise West, Crystal Cruises, Cunard Line, Custom Alaska Cruises, DFDS Seaways, Disney Cruise Line, EasyCruise, First European Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines, Hapag-Lloyd Cruises, Holland America Line, Hurtigruten Group, Imperial Majesty, Kristina Cruises
Minoan Lines, Holland America Line, Louis Hellenic Cruise Lines, MSC Italian Cruises, Norwegian America Line, Norwegian Capricorn Line, Norwegian Cruise Line, Ocean Village, Oceania Cruises
Olivia Cruises, Orient Lines, Orion Expedition Cruises, P & O Cruises, P & O Irish Ferries, Polar Star Expeditions, Premier Cruise Line, Princess Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Royal Caribbean International**, Royal Olympia Cruises, Silversea Cruises, Seabourn Cruise Line, SeaFrance, Silja Line, Stena Line, Star Cruises, Swan Hellenic, Tallink, Travel Dynamics International, Viking Line, Windjammer Barefoot Cruises, Windstar Cruises

* Carnival, piyasanın yaklaşık yarısını kontrol etmektedir.
** Royal Caribbean da Carnival’ın en ciddi rakibi olarak piyasanın 1⁄4’ünde pay sahibidir.

Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Doç. Dr. Yasemin Nemlioğlu Koca’nın ders notlarından alınmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Yazar Genisapaz - Lütfullah Han Uçar

Kocaeli Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KILAVUZ KAPTAN HAZIRLIĞI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi-Gemi İnşaatı Bölümü