in ,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi – Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Bu çalışmanın amacı lise öğrenimini tamamlayarak üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin; tercih edecekleri üniversite ve bölümler hakkında ilgili üniversitede okuyan öğrencilerin yorum ve düşüncelerine ulaşmalarını sağlamaktır. Bazı sorular birden fazla öğrencinin yanıtlarını içermektedir. Denizcilik bölümlerini kazanan tüm öğrencilere eğitim hayatında başarılar diler, yapılan bu çalışmanın faydalı olmasını dileriz. Keyifli okumalar.
Bu röportajda yayımlanan yazılar, röportaj sahibinin kişisel görüşleridir. Bu yazılardan dolayı Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Kültür, Sanat Öğrenci ve Mezun Derneği sorumluluk üstlenmez. Yayımlanan ilanların sorumluluğu sahibini bağlar.

Üniversite Tanıtımı

Okul Adı / Fakülte Adı / Bölüm Adı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi / Denizcilik Fakültesi / Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

Okul / fakülte hangi ilde / ilçede bulunmaktadır?

Okulumuz ve fakültemiz Balıkesir ili Bandırma ilçesi sınırlarında bulunmaktadır.

Fakültenizin bulunduğu il veya ilçede sosyal yaşam olanakları ve kültürel faaliyetler nelerdir? (öğrenci kulüpleri, spor salonları, sinemalar, alışveriş merkezleri) Ayrıca, kültürel faaliyetler açısından şehirde hangi etkinlikler düzenlenmektedir?

İlçede sosyal yaşam gelişmiştir. Aktif öğrenci kulübü bulunmaktadır. İlçenin sinema, spor merkezi, alışveriş (kısıtlı) ve kültürel aktivitelere uygun bir yapısı vardır. Deniz turizmi canlıdır ve en yakın sahil yürüme mesafesi, en yakın plaj 20 kilometre uzaklıktadır. Baharın gelmesi ile birlikte konserler düzenlenmektedir.

Üniversitenin ders çalışma ortamları hakkında bilgi verir misiniz? (kütüphane, ortak çalışma alanları)

Bu ortamlar fazlasıyla mevcuttur. Ancak kütüphane artan öğrenci sayısına ayak uyduramamıştır. Kapasite arttırılmalıdır.

Okulun sağlamış olduğu internet altyapısı yeterli midir?

Yeterlidir ancak yurtlar için aynı altyapıyı söyleyemem.

Okulunuzdaki yemekhane hizmeti nasıldır? Öğrenci tarafından kolay karşılanabilir bir ücreti var mı? Yemeklerin kalitesi nasıldır? Ayrıca, yemekhane çeşitli diyet ihtiyaçlarına (vejetaryen, vegan, glütensiz vb.) uygun seçenekler sunmakta mıdır?

Ucuz ve kolay karşılanabilir orta düzeyde yemek kalitesi vardır. Diyetlere göre yemekler mevcuttur.

Fakülteye ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

Oldukça kolay ama ilçe küçük olmasına rağmen ulaşımın birazcık pahalı olduğunu söyleyebilirim. Yürümeyi seven biri iseniz gideceğiniz bir çok yer yürüme mesafesinde. Çarşı meydanda duraklar mevcuttur bazı noktalara gidişte aktarma yapmanız gerekmektedir. Okula varış süreniz normal şartlarda 12-35 dk arası sürer.

Üniversitenin olanakları nasıldır? Kütüphane, spor salonu, öğrenci kulüpleri gibi sosyal ve kültürel imkanlar nasıl? Ayrıca, öğrencilere destek sağlayan danışmanlık ve kariyer merkezi gibi hizmetler bulunmakta mıdır?

Hepsi mevcut ancak öğrenci ihtiyacına çok uygun olduğunu söyleyemem. 4/10 olarak değerlendirebilirim.

Fakülte çevresinde bulunan yurtlar hakkında bilgi verebilir misiniz? Yurt ile üniversite arası ulaşım nasıl sağlanmaktadır, çok mesafe var mıdır? Ev bulma imkanları nasıldır? Kampüs içinde yurt bulunmakta mıdır?

Okul yakınında (400mt) erkek ve kız yurdu mevcuttur. 2 tane daha yurt var ancak ulaşım için uzak kalmaktadır aktarma yapmalısınız. Ev bulma imkanınız çok zor olabilmektedir, istenilen imkanlarda ev bulamayabilirsiniz. Ev sayısı mevcut nüfusu kaldıramıyor ve kira fiyatları öğrenciye pahalı geliyor.

Okul kulüpleri nasıl? Aktifler mi? Etkililer mi?

Aktif ve etkililer.

 

Bölüm Tanıtımı

Bölümü tercih etme nedeniniz nedir? Hangi özelliklere sahip olan kişiler bu bölümü tercih etmelidir?

Denizcilik ve denizcilik sektörü için tercih ettim. Seviyor ve meraklı iseniz tercih edebilirsiniz.

Bölümünüzde Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi değişim programları bulunmakta mıdır? Bu programlar hakkında genel bir açıklama yapabilir misiniz?

Hepsi mevcuttur. Katılma şansınız yüksek olabilir.

Bölümünüzdeki eğitmenlerin uzmanlık alanları ve deneyimleri hakkında bilgi verebilir misiniz ? Öğrenciler, eğitmenlerinden hangi konularda destek alabilirler?

Yeterli seviyede kendi alanında uzman akademisyen mevcuttur ancak öğrenciye çok yardımlarının dokunduklarını söyleyemem. (kendi görüşüm)

Bölümünüzden mezun olan öğrencilerin iş bulma olanakları nasıldır? Mezunlar genellikle hangi sektörlerde ve pozisyonlarda çalışmaktadır?

İş bulma olanağı iyi seviyede olduğunu söyleyebilirim. İşletmeci olarak denizcilikle alakalı bir çok kurum/kuruluşta iş bulabilirsiniz. Pozisyonunuz sizin gelişmişliğinize bağlı olarak değişir.

Bölüm için atölye, simülatör, laboratuvar olanakları yeterli midir?

Mühendislik okumadığım için atölye, simülatör ve laboratuvar kullanmıyorum.

Bölümünüzde hangi dersler verilmektedir? Derslerin içeriği hakkında genel bir açıklama yapabilir misiniz?

Denizcilikle alakalı temel dersler veriliyor. Bu dersler; meteoroloji, deniz oşinografisi, denizcilik işletmeciliği, ulaştırma sistemleri, muhasebe, istatistik gibi sıralanabilir.

Bölümünüzün mezun olduktan sonraki kariyer basamakları ve fırsatları hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Kariyer basamakları bitmiyor demek doğru olacaktır. Denizcilik gelişime sürekli açık bir sektör olmasından kaynaklı sürekli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatlardan yararlanıp kariyer elde etmek kişinin azmi ve başarısı ile orantılıdır. (yabancı dil, organize etme, süreç takibi, risk yönetimi gibi kazanımlar)

Bölümünüzün olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?

Denizciliğin olumsuz olması zordur. Ülkemizde yeterli düzeyde saygınlık ve değer görmemektedir. Bu sebeptendir öğrenciler bir noktada soğumaktadır. (çalışma psikolojisi, maaş vb.)

Bölümünüzün staj programını tanıtır mısınız? Öğrencilere staj ve iş olanakları konusunda nasıl destek sağlanmaktadır?

İşletme okuyanlar için 2 tane zorunlu staj bulunmaktadır. Bunlar liman ve acente olarak ikiye ayrılıyor. (20-20=40 zorunlu iş günü) 2 ve 3.sınıf sonunda yapmaya hak kazanırlar. (zaman sorunu yoktur). Ulusal staj programı , kulüpler, akademisyenler veya referans ile staj yeri bulabilirsiniz.

Mezun ağınız var mıdır ? Verimli midir?

2015’te kurulan bir fakülte olduğu için resmi bir mezun ağı yok ancak mezunlar kendi aralarında ağ yapabilmektedir. İyi değerlendirilirse verimli olduğunu söyleyebilirim.

Bölümle ilişkili öğrenci kulübü var mıdır? Verimli midir?

Denizcilik topluluğu mevcuttur. Verimlidir.

Bölümünüzde okuyan öğrenciler, mezuniyetten sonraki çalışma hayatına hazırlanmak ve kişisel gelişimlerini artırmak için hangi sertifika, kurs ve diğer eğitim süreçlerini takip etmelidir ? Bu konuda önerileriniz nelerdir?

Kesinlikle ileri düzey İngilizce ve yanında bir tane daha yabancı dil öğrenmeliler. Risk ve zaman yönetimi ile alakalı sertifikalı kurs eğitimi almalılar.

Yazar Lumboz - Sevde Deran Türker

Dokuz Eylül Üniversitesi - Lojistik Yönetimi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Piri Reis Üniversitesi – Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

İstanbul Teknik Üniversitesi – Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği