in ,

MARDAŞ DENİZCİLİK GENEL BİLGİLER VE MAAŞLAR

Türkiye’nin ilk özel limanlarından biri olan Mardaş Marmara Deniz İşletmeciliği, liman işletmeciliği faaliyetine 1991 yılında başlamıştır. Grup şirketlerinin ticaretini yaptığı demir çelik ürünlerin liman operasyonlarını gerçekleştirmek amacıyla kurulan Mardaş, zaman içerisinde, 3. Şahış şirketlerine hizmet veren yapıya dönüşmüştür. 2002 yılında ise Mardaş, denizyolu taşımacılığında konteyner operasyonların önem kazanması ile birlikte,  konteyner limanı haline gelerek Türkiye’nin ilk 10 konteyner limanı arasında yer almaktadır. Filosunda tonajları 37,000 ile 55,000 arasında değişen 8 adet kuru yük gemisi ve 4 adet kimyasal tanker bulunmaktadır.

Konumu gereği Akdeniz, Ege, Marmara Denizi ve Karadeniz bölgelerine bağlantısı nedeniyle Türkiye konteyner ticaretinde merkezi konumda yer almasının yanı sıra ve Avrupa, Uzak Doğu arasında transit yük koridorunda da stratejik öneme sahiptir.

Mardaş, aynı zamanda armatörlük, brokerlik, tersane ve acentelik faaliyetlerini de yürüten kardeş şirketleriyle denizcilik sektörünün her alanında hizmet veren köklü geçmişe sahip bir işletmedir.

Mardaş, Türkiyenin en büyük çelik üreticisi ve ihracatçısı konumunda olan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. de sahipliğini yapan Aslan ailesin bir kuruluşudur. Ayrıca, Aslan ailesi turizm, inşaat, enerji gibi farklı sektörde de yer almaktadır.

Adres: Marmara Mahallesi Liman Caddesi No:51/1 34524 Beylikdüzü/İstanbul

Telefon: +90 212 875 27 32 (pbx)

Mail: liman@mardas.com.tr

İletişim Formu: http://www.mardas.com.tr/tr-TR/iletisim-formu/7/25/0

 

Ortalama Maaş Skalası (Şirket politikalarına ve güncel döviz durumlarına göre değişiklik gösterebilir fakat sizlere genel bir izlenim bırakmak için yazılmıştır.) (2021 yılına ait bilgilerdir.)

Gemi Adamı GöreviGemi Adamı Maaşı
Kaptan / Baş Mühendis$7110
2. Kaptan / 2. Mühendis$4600
3. Kaptan / 3. Mühendis$3620
Reis / Fitter / Aşçı / Lostromo3500TL
Usta Gemici / Yağcı2800TL
Kamarot2500TL

 

 

Yazar Cunda

Piri Reis Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği

1 Comments

Cevap bırakın
  1. Selamun Aleykum.
    Kaliteli firmaların tanıtıldığı bu seriye devam edebilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MATLAB’a Giriş Ders Notları

DENİZ TİCARETİ SORULAR VE CEVAPLAR (2)