in

Denizcilik ve Günümüzdeki Korsanlık Tehlikesi

Korsanlığın parlak zamanları geride kalmış olsa bile 21.yüzyılın korsanları denizcilik sektörünün yüzleştiği en önemli sorunlardan olmaya devam ediyor. Özellikle ekonomik sorunlar ve iç karışıklıklarla yüzleşen halklar, tek çıkış kapısı olarak korsanlık fikrine sıcak bakabiliyorlar ve bu yüzden korsanlığa yöneliyorlar.  

 

Korsan saldırıları günümüzde sadece belirli bölgelerde ve çok nadir yaşanıyor fakat korsan saldırısına uğrayan bir geminin kurtulduğu durumlar da bir o kadar nadir. 

Korsanlığa Karşı Alınan Önlemler

Bu konudaki alınabilecek en etkili önlem tehlikeli bölgelerden kaçınmak olmakla beraber gemilerin direkt korsanlarla karşı karşıyayken alabileceği önlemlerde var. 

  • Dikenli tel bobinleri
  • Uzun menzilli akustik cihaz, korsanları uzaklaştırmak için ağrıya neden olan ses ışını kullanan, ölümcül olmayan bir korsanlıkla mücadele cihazı. Sonik silah, bir insanın ortalama tolerans seviyesinden daha yüksek tiz ses çıkarıyor.

  • Su topu, gemiye binmeye çalışan korsanları havaya uçuran güçlü ve aşılamaz bir su akışı sağlıyor. 
  • Tekne kapanı, korsanların teknelerini bir ticaret gemisine yaklaştıklarında kullanılabilecek türden bir balistik ağ. Ağ, sudaki teknelerin pervanelerini yakalıyor ve ileriye doğru hareket etmesini engelliyor. 
  • Seyrin kıyıdan olabildiğince uzak yapılması.

 

Hangi Gemi Tiplerine Saldırıyorlar? 

Son 5 yılın ICC verilerine göre korsanların hemen hemen bütün gemi tiplerine karşı saldırıları mevcut fakat bazı gemi tiplerinin diğerlerinden çok daha fazla saldırıya uğradığı açık. Bu gemi tiplerini; Dökme yük gemileri, kimyasal tanker gemileri, konteynır gemileri şeklinde sıralayabiliriz. Bu gemi tipleri son 5 yılda saldırıya uğrayan gemilerin %70’e yakınını oluşturuyor. 

 

Saldırıya uğrayan mürettebata ne oluyor? Korsanların talepleri nedir? 

Her yıl birçok gemi ve dahilindeki personel korsanlar tarafından saldırıya uğruyor ve saldırıya uğrayan gemilerin büyük bir kısmı korsanlar tarafından ele geçiriliyor. Peki korsanlar gemiye çıktıktan sonra ne yapıyorlar?

 

Korsanların para kazanmak için kullandığı birkaç yöntem mevcut, bunlardan biri mürettebatın silah zoruyla tehdit edilerek para ve değerli eşyaların alınması. Bir diğer yöntem ise direkt geminin yükünün ele geçirilmesi ve personelin rehin alınması, bu durumda genelde firmadan fidye istenir ve firma ile korsanlar arasında pazarlık sürebilir. Elbette korsanların direkt yükü ele geçirip kendi başlarına sattığı durumlarda var.

Korsanlar bu saldırıları sırasında denizcilere pek çok yönden şiddet uyguluyorlar. Bu şiddet türlerinin son 5 yıldaki dağılımı şu şekilde, 

  • Rehin alınan 215 
  • Kaybolan 342 
  • Tehdit edilen 39 
  • Saldırıya uğrayan 18 
  • Yaralanan 24 
  • Öldürülen 2 

ICC raporunda kaybolan kişilerin başına ne geldiği hakkında bir bilgi verilmemiş. 

Korsanlık Faaliyetlerinin Gidişatı 

Korsanlık günümüzde hâlâ bazı bölgelerde devam ediyor olsa da gerek denizcilik şirketlerinin gerek askeri güçlerin aldığı önlemler sayesinde son 10 yılda oldukça azalmış durumda. 2010 yılında kaydedilen 445 korsan saldırısı varken, bu sayı 2023 yılında 120’ye ulaşmış durumda.

Dünya genelinde korsanlık faaliyetleri azalıyor fakat bu durum her bölge için geçerli değil. Son yıllarda Batı Afrika ve Gine Körfezi’nde saldırılar azalırken, Güneydoğu Asya ve Singapur Boğazı’nda artış söz konusu.

 

2023 Yılında Korsan Saldırıları

2023 yılı Ocak ve Aralık ayları arasında toplam 120 gemiye saldırı girişiminde bulunuldu ve korsanlar  bu gemilerden 4 tanesini kaçırdı ayrıca 105 gemiye de adım atmayı başardılar.  

Bahsedilen saldırıların en çok yaşandığı beş bölge ise şu şekilde, 

  • Singapur Boğazı 37 
  • Endonezya 18 
  • Peru 14 
  • Filipinler 9 
  • Gana 6 

Sadece bu bölgelerde gerçekleşen saldırılar bile bütün saldırıların %70’ini oluşturuyor. 

 

Bu gemilerde bulunan 102 mürettebatın maruz kaldığı durumlar ise şu şekilde,  

  • Rehin alınan 73 
  • Kaybolan 14 
  • Tehdit edilen 10 
  • Saldırıya uğrayan 1 
  • Yaralanan 4 

ICC raporunda belirtildiğine göre bu yıl herhangi bir ölüm yaşanmamış fakat kaybolan denizciler hakkında da ekstra bir bilgiye yer verilmemiş. 

 

 

Kaynakça: Japan P&I Club.-“2023 Annual IMB Piracy and Armed Robbery Report”-. Erişim.(2024, 9 Mart) https://www.piclub.or.jp/en/news/38868

TRT Haber.-“21’inci yüzyılda modern korsanlık.”-. Erişim.(2024, 9 Mart) https://www.trthaber.com/haber/dunya/21inci-yuzyilda-modern-korsanlik-neredeler-nasil-saldiriyorlar-559283.html

 

 

 

 

 

Yazar Karanfil - Ahmet Efe Açıkgöz

İstanbul Teknik Üniversitesi - Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DARGEB DERNEĞİ RİZE LİMAN BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

3. ZABİT MERVE YOLCU