Liberya bayraklı İngiliz şirketine ait M/V Mozart adlı gemi haydutlar tarafından saldırıya uğramış ve mürettebatlar 23 Ocak’ta kaçırılmıştı.
1 Azeri denizciyi öldürdükten sonra 15 Türk mürettebatı kaçıran haydutlarla 28 Ocak’ta irtibat kurulmuş ve gemicilerin durumunun iyi olduğu açıklanmıştı.
15 TÜRK DENİZCİ KURTARILDI
Kaçırılan Türk gemicilerle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Nijerya açıklarında deniz haydutları tarafından Mozart gemisinden kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı. Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada 15 Türk denizcinin durumlarının iyi olduğunu ve 1-2 gün içinde Türkiye‘ye getirileceklerini duyurdu.
Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan CNN Türk ekranlarında yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr